تأسیس صنفی هنرمندان تئاتر شهر تهران

انجمن تازه تأسیس صنفی هنرمندان تئاتر شهر تهران، چند هفته‌ای است به ثبت رسیده و فعالیت رسمی خود را از چهارشنبه 17 دی‌ماه آغاز کرد.

رئیس هیأت مدیره این انجمن صنفی که از آن به عنوان اولین تشکل صنفی هنرهای نمایشی پس از انقلاب اسلامی یاد می‌شود، مجید سرسنگی است و علیرضا دریابیگی نایب رئیس و دبیر آن، امیرحسین حریری خزانه‌دار ، رضا دادویی و مهدی کیهور هم عضو هیأت مدیره این انجمن هستند.

همچنین مهدی لطفی به عنوان بازرس، سحرناز افتاده و علی فتاح‌حسینی به عنوان اعضای علی البدل و عدنان فراهانی بازرس علی البدل این انجمن انتخاب شدند.

امیرحسین حریری در اولین نشست خبری این انجمن صنفی که صبح چهارشنبه 17 دی‌ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، بیان کرد: با توجه به کمبودها و عدم تشکیلات صنفی و مردم‌نهاد در حوزه تئاتر و نیز با توجه به اینکه دیگر تشکیلات این حوزه آن‌طور که باید نتوانستند فعالیت کنند، این احساس وجود داشت که باید یک بخش صنفی که بخشی از مشکلات رفاهی و صنفی را برطرف کند، تشکیل شود.

او گفت: بر این اساس، تصمیم بر این شد تا برای اولین بار انجمن صنفی هنرمندان تئاتر شهر تهران با مجوزهای قانونی تأسیس شود که انتخابات مجمع عمومی آن ابتدای آذر تشکیل و هیأت مدیره و اعضای آن انتخاب شدند.

حریری با اشاره به اینکه این انجمن همه هنرمندان تئاتر شهر تهران را در بخش‌های مختلف از جمله کارگردانی، بازیگری، موسیقی، عکاسی، پژوهش، منتقدان، خبرنگاران، فیلم و تئاتر و… دربرخواهد گرفت، تشکیل این انجمن را یک نقطه عطف در تاریخ تئاتر ایران دانست که نیازمند حمایت است.

در این نشست علیرضا دریابیگی درباره این انجمن تازه‌تأسیس با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته با وجود تشکل‌های دیگر در حوزه تئاتر خلأیی برای استیفای حقوق هنرمندان وجود داشت، اظهار کرد: در راستای اجرای قانون 131 قانون کار با رایزنی‌هایی که با وزارت تعاون، رفاه و امور اجتماعی و نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، فرم‌های مخصوص این انجمن را دریافت کردیم و حرکت برای تأسیس این انجمن آغاز شد.

نایب رئیس انجمن صنفی هنرمندان تئاتر شهر تهران گفت: در ابتدای کار به یک هیأت موسس احتیاج داشتیم که برای این امر فراخوانی را در روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر کردیم و می‌خواستیم علاقه‌مندان شاغل در این حوزه اعلام حضور کنند.

به گفته دریابیگی؛ براساس فراخوان منتشر شده بیش از 80 نفر از هنرمندانی که قرارداد کار داشتند، درخواست عضویت دادند که در نهایت با اعلام فراخوان مجمع عمومی موسس، در اول آذر امسال انتخابات در مجموعه ایرانشهر برگزار شد و هیأت مدیره برای سه سال و بازرس برای یک سال انتخاب شدند.

دبیر انجمن صنفی هنرمندان تئاتر شهر تهران در ادامه گفت: پس از این مرحله ضوابط و شرایط عضوگیری را تعیین کردیم و وظایف در دو بخش عام و خاص تعریف شدند.

به گفته او؛ کوشش در جهت استیفای حقوق مشروع و قانونی اعضا به منظور نیل به اهداف انجمن، تحقیق برای شناخت نیازها و اولویت‌ها، همکاری برای تأسیس تعاونی و برخورداری از تسهیلات بیشتر و حمایت صنفی اعضاء را از جمله مهمترین وظایف عام این انجمن و نیز تلاش در جهت تأسیس نظام هنرمندان تئاتر، تلاش برای تأسیس تماشاخانه، ایجاد سایت تخصصی و بانک ثبت نمایشنامه و فعالیت‌های هنری را از مهمترین وظایف اختصاصی این انجمن است.

دریابیگی همچنین با اشاره به اینکه طبق ضوابط انجمن برای پیگیری حقوق اعضای به مراجع قانونی قراردادها باید در چهار نسخه نوشته شوند، اضافه کرد: در این انجمن شورای عالی اعطای درجات هنری به فعالان تئاتر شهر تهران تشکیل خواهد شد تا این مسئله توسط این انجمن صنفی پیگیری شود. علاوه بر این ایجاد بستری برای ثبت حقوقی قراردادهای منعقد شده، تلاش برای تحت پوشش بیمه قراردادن اعضا و تلاش برای تأسیس صندوق قرض‌الحسنه از دیگر اقدامات این انجمن خواهد بود.

نایب رئیس انجمن تئاتر هنرمندان شهر تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره لزوم تأسیس این انجمن با توجه به فعالیت خانه تئاتر و تأکید این تشکل بر فعالیت صنفی که خانه تئاتر هم بر آن تأکید می‌کند، توضیح داد: در ساختار تشکیلاتی، انجمن صنفی هنرمندان تئاتر تهران با خانه تئاتر تفاوت دارد چون خانه تئاتر موسسه‌ای است که مجوزهای خود را از وزارت ارشاد به عنوان یک موسسه فرهنگی-هنری چند منظوره دریافت کرده است.

او ادامه داد: با وجود اینکه خانه تئاتر کار صنفی انجام می‌دهد اما به لحاظ تشکیلاتی یک مجموعه فرهنگی محسوب می‌شود، در حالی که این انجمن تازه تأسیس صنفی است آن هم براساس مجوزهای لازم از وزارت تعاون.

دریابیگی اضافه کرد: قرار نیست این انجمن صنفی با دستگاه‌ها و تشکل‌های دیگر کاری موازی انجام دهد چون همه می‌دانیم هر چه تعداد این انجمن‌های تخصصی در راستای رفع دغدغه‌های صنفی بیشتر باشد، بهتر است. مبنای تشکیل این انجمن هم برای ورود به بخشی از مشکلات و مسائلی است که در تئاتر وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه شاید بسیاری از مسائلی را که انجمن صنفی هنرمندان تئاتر به لحاظ قانونی بتواند پیگیری کند خانه تئاتر از عهده آن برنیاید، گفت: ما خود را کنار خانواده تئاتر می‌دانیم، ضمن اینکه خانه تئاتر تاکنون فعالیت چشمگیری داشته و انجمن صنفی هم سعی می‌کند به بسیاری از مشکلاتی که تاکنون هیچ نهادی به آن‌ها ورود نکرده بپردازد.

او در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایسنا گفت: اعضای خانه تئاتر هم می‌توانند در این انجمن عضو شوند و از تسهیلاتی که به طور قانونی می‌توانند برخوردار باشند استفاده کنند که البته برای هر دو تشکل حق عضویت جداگانه می‌پردازند.

دریابیگی درباره تفاوت این انجمن با خانه تئاتر و دیگر تشکل‌های موجود این حوزه تأکید کرد: طبق قانون هر صنف فقط یک انجمن صنفی می‌تواند داشته باشد و اگر پیش از این برای هنرهای نمایشی انجمن صنفی دیگری تشکیل شده بود ما امکان پیگیری این امر را نداشتیم. ضمن اینکه تشکل‌های دیگر مدیرمسئول یا مدیرعاملی دارند که همواره ثابت است اما در این انجمن هیأت مدیره برای سه سال انتخاب شدند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه این انجمن چقدر توان پیگیری و مقابله با دستگاه‌های دیگر را برای احقاق حق اعضای خود دارد، گفت: 9 ماه تمام به طور کامل روند تأسیس این انجمن را پیگیری کردم و هر بار که پشت دفتر مدیر و معاونی نشستم تا امضا بگیرم متوجه شدم چرا تا به حال انجمن صنفی نداشته‌ایم.

او ادامه داد: در این انجمن برای پیگیری مسائل، کمیته‌های مختلفی از جمله کمیته حل اختلاف، تدارکات و پشتیبانی، رفاهی، حقوقی و … تشکیل خواهد شد.

در بخش دیگری از این نشست هم مهدی کیهور به عنوان یکی از اعضای هیأت مدیره این انجمن خاطر نشان کرد: در دولت بحثی به نام برون‌سپاری وجود دارد که تاکنون در تئاتر اتفاق نیفتاده چون انجمن صنفی وجودنداشته که بتواند مطالبات هنرمندان تئاتر را که امکان واگذاری‌اش وجود دارد، پیگیری کند.

در این نشست حق عضویت که یک بار دریافت می‌شود، 50 هزار تومان و پس از آن سالانه 60 هزار تومان اعلام شد. همچنین در این نشست قرار بود مجید سرسنگی رئیس این انجمن صنفی هم حضور داشته باشد که با وجود 45 دقیقه تأخیر برای شروع نشست، در این جلسه حاضر نشد.

0 پاسخ

ثبت دیدگاه

مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟
به ما بپیوندید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *